Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

  • Srednjevjekovni zanati
  • Radionice vještina
  • Manifestacije

Merlin aktivnostiKroz projekt Srednjovjekovnih manifestacija na Veprincu i Dvigradu pokrenuli smo tematske dječje radionice izrade srednjovjekovnih kostima. Tijekom prvog polugodišta u OŠ R. K. Jeretov Opatija podružna škola Veprinac smo u prva tri razreda uz pomoć učiteljica izradili 32 kostima srednjovjekovnog puka za sudjelovanje na fešti Sv. Marka. U OŠ Kanfanar s učenicama 4 razreda sašile smo upotrebom šivaćeg stroja 6 kostima za dame i štitonoše, nove stanovnike Dvigrada.

Učenici su kroz upoznavanje života i povijesti srednjeg vijeka naučili vještinu ručnog i strojnog šivanja. Glavni cilj projekta bio je upoznavanje djece s vještinom potrebnom u svakodnevnom životu i uključivanje lokalnog stanovništva u pokretanje novih kulturnih sadržaja u zaleđu većih turističkih središta. Projekt je sufinanciran od strane Općine Kanfanar i Grada Opatije.

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.