Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Udruga Merlin pokrenula je 2001. projekt cjeloživotnog obrazovanja kojemu su ciljevi:

  • neformalna edukacija u tradicionalnim i umjetničkim zanatima: tečajevi krojenja i šivanja, tkanje, modeliranje, odljevi
  • uključivanje i poticanje samozapošljavanja nezaposlenih osoba, mladih i žena raznih dobnih skupina
  • radno okupacijske aktivnosti za osobe s posebnim potrebama: tkanje, odljevi, izrada suvenira…

U radionicama se korisnicima pristupa individualno ovisno o njihovim mogućnostima i sposobnostima. Polaznici su osobe željne naučiti stare vještine, a osim znanja razvijaju i vlastiti osjećaj vrijednosti i samopouzdanja. Poticanjem kreativnosti i dizajniranjem originalnih rukotvorina njeguje se očuvanje tradicionalnih tekstilnih i umjetničkih zanata. Motivi i predmeti koji nastaju u radionicama su povijesno, kulturološki i estetski sukladni istarskom, hrvatskom i mediteranskom podneblju.

Projekt ARTEKSTIL su radno okupacione radionice za korisnike Doma za odrasle osobe Vila Marija, Udruge Susret, Centra za inkluziju i podršku u zajednici, Udruge gluhih i nagluhih osoba, korisnika Prihvatilišta za beskućnike Crvenog križa.

Tjedno se u Klubu okupljaju članice koje izmjenjuju znanja ručnog rada, organiziraju druženja i izrađuju ukrasne predmete i suvenire, volontiraju na sajmovima te na taj način kvalitetno provode slobodno vrijeme.

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.