Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Udruga Merlin je od 2018. do 2022. godine provodila kreativne radionice za korisnike dnevnog boravka Susret pod nazivom: Ručno tkanje, Chibori dizajn, Reciklaža jeansa, ReDesign, Patchwork, Izrada srednjovjekovnih kostima, sudjelovanje na tematskim manifestacijama, urbani vrt. Na radionicama je sudjelovalo od 15 do 20 korisnika i članova obitelji sa područja Puljštine.

Dom za odrasle osobe Villa Maria Pula pruža uslugu smještaja koji obuhvaća uslugu stanovanja, prehrane, njege, brige o zdravlju, socijalnog rada, psihosocijalnu rehabilitaciju, fizikalnu terapiju, radnu terapiju, radne aktivnosti i kreativne radionice, aktivno provođenje vremena. Kroz lokalne projekte se puno radi na destigmatizaciji psihički bolesnih osoba i socijalnom uključivanju u suradnji sa školama, vrtićima, udrugama, lokalnom zajednicom. Od izvaninstitucionalnih usluga, Dom pruža uslugu boravka Susret te uslugu pomoći u kući. Dom Villa Maria je nositelj projekta "Podrška u zajednici TRIP B" u okviru Poziva "Širenje mreže usluga u zajednici – faza III" 2015. koji se provodi tijekom 2021 i 2022. godine. Projekt nadopunjuje dosadašnje napore i rad na povećanju kapaciteta socijalnih usluga za rad u zajednici. Partneri na projektu su Dom Lobor grad (KR), Dom Motovun (IŽ), udruga Vrapčići (SB), Dom za odrasle osobe Ljeskovica (Požega), Institut za razvoj tržišta rada (PU/ZG. Projekt je u skladu s Europskom strategijom OSI u točkama participacije (prijelaz na usluge u zajednici), jednakosti i socijalne zaštite OSI - u dijelu (suzbijanje isključenosti, siromaštva, poticanja doprinos i promocija dostojanstvenog života).

Udruga Merlin provodi aktivnost kreativnih radionica s korisnicima dnevnog boravak Susret u Puli i u Domu Motovun. U radionice se uključuju korisnici i obitelji, koji će izrađivati srednjovjekovne kostime s kojima će gostovati na lokalnim tematskim manifestacijama u Dvigradu i Buzetu. U Puli će se šivati, a u Motovunu tkati, vesti i ručno izrađivati kostimi. Cilj radionica je socijalno uključivanje korisnika u rad, sudjelovanje u manifestacijama, a same radionice imaju svrhu osnaživanje korisnika, razvoj i učenja novih vještina, podizanje samopouzdanja i sl. Outputi: evidencija održanih radionica i susreta, analiza zadovoljstva korisnika (evaluacijski obrazac), sudjelovanje na manifestacijama, izložba do kraja ožujka 2022.

Dnevni Boravak za osobe s mentalnim oštećenjem "Susret", Pula | Facebook

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.