Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Cilj ovih radionica je učenje praktičnih , kreativnih vještina i tradicionalnih zanata, podizanje ponude kvalitetnih aktivnosti u slobodno vrijeme i poticanje osoba različitih mogućnosti, sredina, obrazovanja i starosti na aktivno uključivanje u procese stvaralaštva i samozapošljavanja.

Početni i napredni tečaj gdje se stječe vještina samostalne izrade odjevnih predmeta. Posebne radionice: dizajn upotrebnih i ukrasnih tekstilnih predmeta; redizajn i reciklaža odjeće; izrada zavjesa.

U početnoj radionici se savladavaju osnove upotrebe stroja, krojenje i šivanje suknje i bluza prema modernim krojevima u trajanju od 30 sati. Na naprednom tečaju se izrađuju hlače i jakna prema interesu polaznica također u trajanju od 30 h. Radionica se održava dva puta tjedno, od 16,30 do 20,00 h. u grupi od 8 do 10 polaznica. Edukacija se vrši na našim strojevima prema modernim krojevima.

Tečajevi će se održavati u Istarskoj i Primorsko goranskoj županiji prema godišnjem rasporedu. Prijave su obvezne. Polaznice koje su završile početni i napredni stupanj mogu dolaziti prema potrebi tijekom cijele godine na konzultacije.

Radionica ručnog tkanja na tkalačkom stanu i drugim tehnikama tkanja, potiče kreativnost i osobni izraz upotrebom boja te oživljava tradicionalnu tekstilnu tehniku izrade ukrasnih i odjevnih predmeta. U radionici upotrebljavamo i recikliranu vunu te od nje izrađujemo ukrasne i upotrebne predmete.

Početna "Radionica osnove tkanja" održava se u zimskim mjesecima u Puli, u grupama do 6 osoba na tri tkalačka stroja. Radionica traje 20 sati a obrađuju se plan snovanja i tkanja, pripremanje pređe, brda i listova s kotlacima, snovanje, ručno tkanje, crtanje vezova i uzornica sa skladom veza i boja.

Polaznice koje su završile "Osnove tkanja" mogu dolaziti tijekom cijele godine tkati u našoj radionici u Rojcu.

Ovo je radionica modeliranja u glini i izrada kalupa i odljeva iz gipsa na temu kulturno povijesnih spomenika iz rimskog perioda grada Pule, posebno amfiteatarskih igara i kazališta. Cilj radionice Rimski osmijesi je bolje poznavanje spomenika, građevina i povijesno umjetničkih predmeta iz lokalne povijesti grada te uključivanje građana u osmišljavanje i poticanje promjene u produkciji suvenira grada Pule.

Tijekom ljeta i trajanja manifestacije Izvorni sjaj pulske Arene u radionici odljeva se proizvede oko 5.000 predmeta svake godine koje izrađuju članice i osobe s posebnim potrebama te na taj način doprinose pozitivnoj slici ponude suvenira u našem gradu.

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.