Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Projekt : IPA 4.1.2.2.02.01.c36 "Educational integration of Roma children in the town of Vodnjan"

Udruga Merlin je od 22.08.2013. do 21.02.2015. provodila projekt "Integracija romske djece u gradu Vodnjanu u obrazovni sustav Republike Hrvatske" financiran u okviru natječaja Europske komisije iz programa IPA IV komponenta "Razvoj ljudskih potencijala" i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta RH, te dobila bespovratna sredstva u iznosu od 90,95 % ukupnog iznosa projekta koji je sufinanciran i od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva RH, Istarske Županije - Regione Istriana i partnerskih organizacija. Partneri Udruge Merlin u provođenju projekta su OŠ Vodnjan-SE Dignano, Osnovna škola-Scuola elementare "Giuseppina Martinuzzi" Pula-Pola i Grad Vodnjan-Dignano - Città di Vodnjan-Dignano.

Svrha projekta: promicanje jednakih prilika u pristupu obrazovanju za skupine u nepovoljnom položaju pružanjem odgojno obrazovnih usluga, stvaranje jednakih mogućnosti za svu romsku djecu u Gradu Vodnjanu i Galižani te njihovo uključivanje u obrazovni sustav i ostanak u njemu.

Rezultati projekta: Tijekom 18 mjeseci provođenja projekta u gradu Vodnjanu uključeno je 34 romske djece od 3 do 6 godina, te 29 djece od 10 do 15 godina starosti (koja pohađaju osnovnu školu). Obuhvaćeno je 34 obitelji i 68 roditelja. Na projektu su bile zaposlene dvije osobe na puno radno vrijeme i dvije osobe na 70% radnog vremena. Aktivnosti koje su se provodile: dva kraća predškolska programa tijekom 17 mjeseci, tjedna pomoć u učenju za više razrede osnovne škole i škola roditeljstva tijekom školske godine. Kroz projekt se promicala tolerancija i multikulturalnost te su djeca bila uključena u sve gradske manifestacije. Za potrebe projekta i daljnjeg rada udruge nabavljeno je vozilo. Tijekom odvijanja projekta, snimljen je i montiran dokumentarni materijal o provedenim aktivnostima.

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.