Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Projekt ZDRAV KAO GRICKO obuhvaća niz radionica i kampanja usmjerenih na djecu predškolske dobi koja nisu obuhvaćena redovitim programom dječjih vrtića a koji u fokus stavlja usvajanje zdravih prehrambenih i higijenskih navika kao temelj općeg zdravlja i unapređenje kvalitete života djece predškolske dobi. Specifični ciljevi su: stjecanje navike uravnotežene prehrane, stjecanje pravilne tehnike pranja zuba, poticanje razvoja samopouzdanja djece, razvijanje vještina komunikacije, suradnje, rješavanja sukoba i timskog rada, poticanje razvoja motorike, osobito ravnoteže i spretnosti u prirodnim oblicima kretanja (hodanje, trčanje, puzanje) te spretnosti u bacanju i gađanju, stimuliranje koordinacije ruku i nogu te fleksibilnosti i gipkosti kralježnice, jačanje krupnih mišićnih skupina te razvijanje fine motorike.

U partnerstvu s udrugom Kontakt provodit će se sljedeće aktivnosti: edukacijske aktivnosti, izrada stripa "Avanture zdravog Gricka" - priča o jednom od najzdravijih super junaka, dječaku Gricku, koji je u mnogočemu inspirativan i spašava svijet zdravim grickalicama.

Obzirom da se kod djece senzorna integracija najbolje razvija kroz igru, kretanje i istraživanje, za djecu u Puli osmislili smo i dvije radionice namijenjene najmlađima kojima je cilj stimuliranje i buđenje osjetila. KREATIVNI KUTAK namijenjen je uzrastu od 3 - 6 godina i djeci koja nisu obuhvaćena redovnim predškolskim obrazovanjem. Radionica SLOVO NA SLOVO namijenjena je uzrastu do 9. godine te će poseban naglasak biti na govornom razvoju i razvoju čitanja.

Radionice IZRADE KOSTIMA provode se u suradnji s Osnovnim školama u Veprincu, Kanfanaru i Opatiji za djecu od 1 do 4 razreda. U suradnji s učiteljicama razredne nastave izrađujemo kostime za karneval i srednjovjekovne manifestacije. Djeca sama ručnim šivanjem izrađuju dijelove povijesne odjeće i obuće puka iz 15 stoljeća.

Zajednički nazivnik radionica namijenjenih djeci je Srednji vijek te razvoj znanja i korisnih vještina koje su nekada davno ljudi njegovali u svakodnevnom životu. Djeca će raznim likovnim tehnikama, lutkama, izradom tekstila, kostima i obuće, čitanjem, pjevanjem i plesom oživljavati srednjovjekovnu povijest i doba čarobnjaka Merlina. Ove radionice omogućit će okruženje koje potiče na igru, istraživanje, učenje, ali služi za odmor i rekreaciju. Ciljevi ovih radionica su razvoj fine motorike, razvoj komunikacije i socijalnih vještine, jačanje samopouzdanja, razvoj odgovornosti, stimuliranje senzorne organizacije, smanjenje nivoa stresa, poticanje učenja na različite načine, razvoj mašte i kreativnosti, razvoj govora i čitanja, razvoj istraživačkog učenja.

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.