Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Radio u zajednici i za zajednicu dio je projekta kojim se informira javnost i okupljaju suradnici koji će kreirati takav radio. Zamišljen je kao internet portal kroz koji bi se plasirao i radijski sadržaj. Cilj projekta je podizanje svijesti građana o mogućnostima utjecaja građana na lokalnu zajednicu u medijskom prostoru.

Aktivnosti će se odvijati kroz pripremu studija, tribina, okruglih stolova, prezentacija, uključivanja drugih organizacija civilnog društva i osposobljavanja njihovih članova, kreiranja uređivačke politike i stvaranja programa. U zagovaračkom procesu koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva udruga Merlin organizira ciklus radionica i predavanja o radu na community radiju.

Trajanje sufinanciranja projekta je od 01.11.2015 do kraja 2017. Partneri na projektu su Radio Labin i Savez Udruga Rojca kroz projekt Platforme 10 udruga.  U 2018. je radio u zajednici tj. neprofitnu elektroničku publikaciju RADIO ROJC preuzeo Savez udruga Rojc.

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.