Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Udruga Merlin je od 2018. do 2022. godine provodila kreativne radionice za korisnike dnevnog boravka Susret pod nazivom: Ručno tkanje, Chibori dizajn, Reciklaža jeansa, ReDesign, Patchwork, Izrada srednjovjekovnih kostima, sudjelovanje na tematskim manifestacijama, urbani vrt. Na radionicama je sudjelovalo od 15 do 20 korisnika i članova obitelji sa područja Puljštine.

Udruga Merlin od 2016. organizira tematske srednjovjekovne manifestacije u ruralnom području Istre i Liburnije. Ciljevi tih manifestacija su: pokretanje očuvanja kulturno povijesne baštine van turističkih središta; uključivanje sudionika iz lokalne sredine - pokretanje stanovništva kroz kreativnu tematsku priču i oživljavanje zanata; uključivanje OPG, drugih udruga i lokalnih inicijativa; pokretanje međunarodne suradnje organizacija za oživljenu srednjovjekovnu povijest; razvoj sadržaja manifestacija i aktivnosti; vidljivost u medijima na širem području Istre i Primorsko goranske županije.

Udruga za promicanje kreativnosti Merlin je u 2020/21.pokrenula radionicu lutkarskog kazališta na temu srednjovjekovne povijesti i narodnih priča i bajki. Proces nastanka lutkarskih predstava započinje odabirom teksta, osmišljavanjem sadržaja predstave, scenarijem, režijom, scenografijom, pripremom glazbe. Po završetku izrade lutaka animatori osmišljavaju likove te počinju graditi uloge.

Udruga Merlin u sklopu projekta "Kreativnih radionica" od 2005. organizira izložbeno-prodajnu manifestaciju "Izvorni sjaj pulske Arene". Cilj manifestacije je organiziranje legalne prodaje autentičnih suvenira ispred pulskog amfiteatra, te poticanje lokalnog stanovništva u sudjelovanju, dizajnu i proizvodnji rukotvorina na temu kulturno povijesne baštine grada Pule. Projekt se provodi u suradnji s institucijama i organizacijama koje djeluju na području socijale i zaštite marginaliziranih skupina, Uredom za zdravstvo i socijalu, Uredom za kulturu, Komunalnim redarstvom i Turističkom zajednicom grada Pule.

Udruga Merlin će u sklopu provedbe partnerskog projekta "R.O.J.C.: Razvijamo - Omogućavamo - Jačamo - Cijenimo tijekom 2021. godine održati 60 sufinanciranih radionica vještina za građane grada Pule koje su za njih besplatne. Osim tečajeva krojenja i šivanja odjeće (suknje, hlača, košulje, haljine, jakne) polaznici će se moći uključiti i u radionice tkanja, popravaka odjeće, izrade ukrasnih predmeta, redizajna i reciklaže tekstila, pvc vrećica i vune, te izrade lutaka. U aktivnosti će biti uključeno 6 volontera/ki koje će svojim vještinama pomoći osmisliti zanimljive ukrasne predmete, torbe, nakit i odjeću za kućne ljubimce. Radionice će se održavati tri puta tjedno po 4 sata u prostorima udruge Merlin u Rojcu, ovisno o epidemiološkim mjerama.

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.