Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Radionice Merlin su tragom antičkog kazališta i rimske povijesti Pule krenule u oblikovanje suvenira - uspomena potaknutih izvorima takve autohtone prošlosti. Po uzoru na kamene maske s Maloga rimskog kazališta iz Arheološkog muzeja Istre te spomenika i antičkih građevina grada izrađuju se originalni suveniri iz prirodnog materijala (glina i gipsani odljevi) obojani i patinirani crvenom i sivom zemljom kao da su netom iskopani negdje u Istri ili Puli.

LAV RIMSKI VOJNIK DIONIZIJE JUPITER
AUGUST AUGUSTOV HRAM RIMSKA SANDALA OGLEDALO s maslinovom grančicom
AGRIPINA VESPAZIAN I ANTONIJA CENIDA MASKA TORZO
SVIRAČ DVOJNA VRATA RIMSKA GALIJA ŽENSKA GLAVA - PATRICIJA
VENERA VAZA I LAV GLADIJATORI DIANA

 

U sklopu kluba i radionice za vez i tkanje, udruga razvija ideju ponovnog oživljavanja izrade ukrasnih i dijelova odjevnih predmeta tradicijske nošnje Istre kao originalnog i specifičnog tekstilnog suvenira.

Facol – bili rakamani (ženska marama) Tkani šalovi i nadstolnjaci Tkanica – tkani pojas ženske nošnje iz Istre Tkane torbe i redizajn Jeansa

 

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.