Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Projekt ZDRAV KAO GRICKO obuhvaća niz radionica i kampanja usmjerenih na djecu predškolske dobi koja nisu obuhvaćena redovitim programom dječjih vrtića a koji u fokus stavlja usvajanje zdravih prehrambenih i higijenskih navika kao temelj općeg zdravlja i unapređenje kvalitete života djece predškolske dobi. Specifični ciljevi su: stjecanje navike uravnotežene prehrane, stjecanje pravilne tehnike pranja zuba, poticanje razvoja samopouzdanja djece, razvijanje vještina komunikacije, suradnje, rješavanja sukoba i timskog rada, poticanje razvoja motorike, osobito ravnoteže i spretnosti u prirodnim oblicima kretanja (hodanje, trčanje, puzanje) te spretnosti u bacanju i gađanju, stimuliranje koordinacije ruku i nogu te fleksibilnosti i gipkosti kralježnice, jačanje krupnih mišićnih skupina te razvijanje fine motorike.

Otvorena zagovaračka plaforma Rojc dio je šire platforme - Saveza udruga Rojca, a članice platforme ujedno su i korisnici prostora u DC Rojc. Projekt se bavi društveno kulturnim centrom Rojc kao prostorom polivalentnog tipa sa širokim programskim aktivnostima koji uključuju korisnike i publiku za koju djeluju i koji razvijaju aktivno, djelatno i održivo civilno društvo koje se bavi pitanjima demokracije i aktivno sudjeluje u zajednici. Ciljevi projekta: jačanje sudioničkog upravljanja DC Rojc od strane udruga i korisnika; podizanje razine razvijenosti fizičke infrastrukture za djelovanje organizacija civilnog društva, građanskih inicijativa i građana te za održiviji razvoj centra; podizanje vidljivosti DC Rojc i aktivn osti udruga, jačanje zajedništva, suradnje i komunikacije među udrugama iz DC Rojc.

Radio u zajednici i za zajednicu dio je projekta kojim se informira javnost i okupljaju suradnici koji će kreirati takav radio. Zamišljen je kao internet portal kroz koji bi se plasirao i radijski sadržaj. Cilj projekta je podizanje svijesti građana o mogućnostima utjecaja građana na lokalnu zajednicu u medijskom prostoru.

Aktivnosti će se odvijati kroz pripremu studija, tribina, okruglih stolova, prezentacija, uključivanja drugih organizacija civilnog društva i osposobljavanja njihovih članova, kreiranja uređivačke politike i stvaranja programa. U zagovaračkom procesu koji financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva udruga Merlin organizira ciklus radionica i predavanja o radu na community radiju.

Trajanje sufinanciranja projekta je od 01.11.2015 do kraja 2017. Partneri na projektu su Radio Labin i Savez Udruga Rojca kroz projekt Platforme 10 udruga.  U 2018. je radio u zajednici tj. neprofitnu elektroničku publikaciju RADIO ROJC preuzeo Savez udruga Rojc.

Projekt se provodi od 01.07.2015. do 30.06.2016. te je financijski podržan iz fondova zemalja Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške preko Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Glavni cilj projekta "Zajedno do škole" je stvaranje jednakih mogućnosti za svu djecu predškolskog uzrasta u gradu Vodnjanu kroz rano usvajanje hrvatskog jezika, razvoj tolerancije i multikulturalnog razumijevanja stanovnika lokalne zajednice spram nacionalnih manjina, posebno onih slabijeg imovinskog stanja, suzbijanja govora mržnje, te samim time jačanja ljudskih prava manjina u ciljanoj zajednici, a sve u svrhu uključivanja i integracije djece i roditelja pripadnika nacionalnih manjina u lokalnu zajednicu. Glavni korisnici projekta "Zajedno do škole" su prvenstveno djeca kojoj hrvatski nije materinji jezik (romska, albanska, bošnjačka), njihovi roditelji i obitelji, te pripadnici većinskog stanovništva i lokalna zajednica, a posredno i šira zajednica.

Projekt : IPA 4.1.2.2.02.01.c36 "Educational integration of Roma children in the town of Vodnjan"

Udruga Merlin je od 22.08.2013. do 21.02.2015. provodila projekt "Integracija romske djece u gradu Vodnjanu u obrazovni sustav Republike Hrvatske" financiran u okviru natječaja Europske komisije iz programa IPA IV komponenta "Razvoj ljudskih potencijala" i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta RH, te dobila bespovratna sredstva u iznosu od 90,95 % ukupnog iznosa projekta koji je sufinanciran i od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva RH, Istarske Županije - Regione Istriana i partnerskih organizacija. Partneri Udruge Merlin u provođenju projekta su OŠ Vodnjan-SE Dignano, Osnovna škola-Scuola elementare "Giuseppina Martinuzzi" Pula-Pola i Grad Vodnjan-Dignano - Città di Vodnjan-Dignano.

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.