Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Merlin aktivnostiKroz projekt Srednjovjekovnih manifestacija na Veprincu i Dvigradu pokrenuli smo tematske dječje radionice izrade srednjovjekovnih kostima. Tijekom prvog polugodišta u OŠ R. K. Jeretov Opatija podružna škola Veprinac smo u prva tri razreda uz pomoć učiteljica izradili 32 kostima srednjovjekovnog puka za sudjelovanje na fešti Sv. Marka. U OŠ Kanfanar s učenicama 4 razreda sašile smo upotrebom šivaćeg stroja 6 kostima za dame i štitonoše, nove stanovnike Dvigrada.

Tijekom školske godine 2012/2013. održana je Video radionica u suradnji s Multimedijalnom udrugom Lapiš iz Opatije. Radionicu je kao vanškolsku aktivnost pohađalo 20 učenika od 4 do 8 razreda koji pohađaju i pomoć u učenju u Dječjem centru Jutarnji cvijet u Vodnjanu. Polaznici radionice su slušali predavanja o povijesti filma, filmskom jeziku, radu s kamerom, te su učestvovali u procesu stvaranja igrano-dokumentarnog filma na temu školskog života pod nazivom MIRIS ŠKOLE.

U filmu je glazbenu pozadinu izvodio novoosnovani instrumentalni sastav ROMANO TALENTI. Održavanje video radionice i izrada kratkog filma je sufinancirana od strane ROMA EDUCATION FUND-a iz Mađarske.

 

FilmUdruga Merlin je za desetogodišnju obljetnicu rada u suradnji s Multimedijalnom udrugom Lapiš iz Opatije realizirala kratki dokumentarni film o aktivnostima u 2011. godini. Prikazali smo radionicu oblikovanja suvenira na temu Antike, radionicu šivanja i tkanja te izložbeno prodajnu djelatnost udruge. Na filmu sudjeluju djeca iz predškolske igraonice ''Jutarnji cvijet'' s odgojiteljicom Sarom Salvi, a u radionici ''Rimski osmjesi''  članice udruge Nataša Jovanović i Katja Lacković-Čulik. Dokumentirali smo i socijalno-poduzetnički projekt ''Izvorni sjaj pulske Arene'' gdje izrađujemo originalne suvenire iz prirodnih materijala, koje  prodajemo tijekom turističke sezone, te na taj način  doprinosimo održivosti naše udruge. Zahvaljujemo donatorima na sufinanciranju u 2011. godini: Grad Pula, Grad Vodnjan, Županija Istarska, HAMAG,  Ministarsvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, Udruga IDEMO - Fondacija Otvoreno Društvo, ERSTE Fondacija.

 

 VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=8o4Vc2o1QnQ&feature=youtu.be

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.