Udruga za promicanje kreativnosti Merlin

Glas Istre, 30.06.2011.

Glas IstreNagradu ERSTE Fondacije za društvenu integraciju 2011. dobila je pulska udruga Merlin za projekt dječjeg centra "Jutarnji cvijet" u Vodnjanu. Centar je namijenjen predškolskoj i školskoj djeci, većinom romske nacionalnosti, koja nemaju materijalnih mogućnosti za pohađanje vrtića i izvanškolskih aktivnosti.

U predškolskom odjelu u Vodnjanu je 24 djece koja tamo dnevno provode 6 sati, a u školskom njih 20. Zahvaljujući nagradi centar može djelovati do kraja školske godine, a njegov rad inače financiraju strani sponzori i sama udruga. Jučer je otvorena izložba polaznika igraonice centra u vodnjanskoj knjižnici, a tom prigodom djeca su izvela recitaciju, otpjevala pjesmu, plesala i svirala na tarambuki.

Nagrada ERSTE Fondacije za društvenu integraciju 2011. jedna je od najvećih regionalnih inicijativa za nagrađivanje i promociju rada filantropskih organizacija. Ove godine bilo je prijavljeno 1.865 projekata iz 12 zemalja. Komisija koja je bila sastavljena od nezavisnih stručnjaka iz više zemalja odabrala je 31 pobjednika od kojih su tri bile glavne nagrade, te tri nove nagrade odabrane od strane 132 predstavnika organizacija učesnika.

T.G.

Podržavaju nas:

EU
Nacionalna zaklada
EEA Grants
Norway Grants
Primorsko-goranska županija
Grad Opatija

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.